“Planet BINN”

Over groen doen en nieuwe avonturen

In 2018 hebben we 10 hectare grond aangekocht in een prachtig gebied in Steenbergen. Vlak naast het Ronostrand zijn we druk bezig onze droom te realiseren: wonen en werken in het groen met respect voor de natuur.

Op dit stuk land van 1 ha groot wordt de bloemenweide gerealiseerd
Aan de kant van De Middendrift worden bomen aangeplant.

Afgelopen weken stond de Phacelia in volle bloei. Een prachtig paars veld dat haast licht gaf..prachtig! Honderden, duizenden wilde bijen kwamen erop af. Ook zijn er bijenkasten geplaatst zodat deze bijen er ook baat bij hadden. Inmiddels is alles uitgebloeid en wachten we op de volgende bloei: de zonnebloemen!

de bijenkasten van Arnold Pera
Hoera! We zijn inmiddels begonnen met de bouw van onze nieuwe volledig “off grid”-woning in Steenbergen. Volledig zelfvoorzienend: niet aangesloten op nutsvoorzieningen als riolering, electra en gas. Deze aanpak vinden we helemaal passen op deze bijzondere plek in de natuur bij Steenbergen.
Naast de woning staat een grote schuur met een ontwerpstudio waar vanuit onze interieurprojecten worden vormgegeven. Hier kun je aan tafel schuiven met je interieurvragen en komen we tot mooie plannen. In de studio kun je volop wooninspiratie opdoen. Op de verdieping staan accessoires waar je huis mee gestyled kan worden en heb je prachtig uitzicht over het landgoed. De winkel in Tolbert draait ook gewoon door en straks, in de nieuwe setting, is ook iedereen daar weer welkom om lekker te woonwinkelen. Want BINN gaat niet weg, BINN gaat verder!

Naast de ontwerpstudio/winkel wordt een mooi appartement gesitueerd voor 2 personen. Dit appartement is helemaal ingericht met de leukste meubelen en accessoires uit het assortiment van BINN maar zullen we ook af en toe verhuren aan rustzoekers en natuurliefhebbers. Met een prachtig uitzicht, eigen terras, van alle gemakken voorzien maar wel rekening houdende met het back to basic principe is het een unieke plek om te verblijven. De verhuur zal naar verwachting vanaf voorjaar 2021 van start gaan.