“Planet BINN”

Over groen doen en nieuwe avonturen

In 2018 hebben we 10 hectare grond aangekocht in een prachtig gebied in Steenbergen. Vlak naast het Ronostrand zijn we druk bezig onze droom te realiseren: wonen en werken in het groen met respect voor de natuur.

Op dit stuk land van 1 ha groot wordt de bloemenweide gerealiseerd
Aan de kant van De Middendrift worden bomen aangeplant.

Afgelopen weken stond de Phacelia in volle bloei. Een prachtig paars veld dat haast licht gaf..prachtig! Honderden, duizenden wilde bijen kwamen erop af. Ook zijn er bijenkasten geplaatst zodat deze bijen er ook baat bij hadden. Inmiddels is alles uitgebloeid en wachten we op de volgende bloei: de zonnebloemen!

de bijenkasten van Arnold Pera
Hoera! We zijn inmiddels begonnen met de bouw van onze nieuwe volledig “off grid”-woning in Steenbergen. Volledig zelfvoorzienend: niet aangesloten op nutsvoorzieningen als riolering, electra en gas. Deze aanpak vinden we helemaal passen op deze bijzondere plek in de natuur.
Naast de woning staat een grote schuur met een ontwerpstudio waar vanuit de interieurprojecten worden vormgegeven. Hier kun je aan tafel schuiven met je interieurvragen en komen we tot mooie plannen. In de studio kun je volop wooninspiratie opdoen door de stijlkamers die zijn gecreëerd. Op de verdieping staan accessoires waar je huis mee gestyled kan worden. De winkel in Tolbert draait voorlopig nog gewoon door en straks, in de nieuwe setting, is ook iedereen daar weer welkom om lekker te woonwinkelen. Want BINN gaat niet weg, BINN gaat verder!